Astro numerološki vpogled v energije meseca aprila 2024

April ali mali traven bo zanimiv mesec, in sicer najprej zaradi 1. aprila ali dneva norcev. Na ta dan so dovoljene različne potegavščine na račun prijateljev ali svojih bližnjih. Baje ta dan norcev izvira iz 18. stoletja, ko je dvorni norec »nasmolil« kralja Ludvika XIV. 2. aprila se Merkur obrača retrogradno. Pozornost bo potrebna na cesti, sledi pa še 8. april, ko nastopi Sončni mrk. Med omembe vrednimi dnevi je tudi 22. april Dan Zemlje, naše matere. Posvečen je ozaveščanju glede varovanja okolja na Zemlji. Sledi 27. april, dan upora proti okupatorju, ki je državni praznik v Sloveniji. Pa pojdimo po vrsti! Mesec april bo pod vibracijami števil 4 in 3, ki sta precej različni števili. Število 4 je delavno število, počasi se razvija, zagovarja, kar je organizirano in stabilno, ima rado rutino, včasih je tudi precej ozkosrčno. Število 3 pa je bolj odprto število, ki ima rado družabnost, išče stike, včasih pa je tudi raztreseno. Za rojene 4. v mesecu ali z življenjsko potjo 4 v letu števila 8 velja, da bo to leto za vas precej dobro. Umirili in sprostili se boste in se hkrati počasi pripravljate na začetek novega cikla. Uspešno boste končali neke finančne posle, kar bo pripomoglo k boljšemu materialnemu stanju.

April bo večji del meseca pod vladavino Marsa, planeta akcije in dejavnosti, hitrega delovanja in tudi nemira. V april vstopimo na dan ponedeljek z upadajočo Luno v Strelcu. April bo precej intenziven in tudi kakšno presenečenje nas čaka. Kot pravijo »pričakujte nepričakovano«. Že takoj v začetku meseca 2. aprila se Merkur obrne retrogradno v Ovnu. O retrogradnem Merkurju smo že večkrat pisali, kaj pomeni in kaj ni dobro ali je dobro početi v tem času. 8. aprila sledi Sončev mrk v Ovnu ob 20:18 na  19⁰ in kakšno minuto zatem nastopi prazna luna ali Mlaj. Sončev mrk lahko močno čutite na področjih, kjer želite začeti z nečim novim. Lahko doživljate ovire in zastoje, zato raje počakajte na ugodnejši čas! Prvi lunin krajec nastopi 15. aprila v Raku in 24. aprila nastopi polna luna ali Ščip v Škorpijonu.

Poglejmo še ostale osebne planete in nebesna telesa: Sonce 19. aprila zamenja znamenje in vstopi v Bika, ko se energije vseeno nekoliko bolj sprostijo. Omenila sem že, da se Merkur obrne retrogradno 2. aprila. V tem času bodite previdni pri podpisovanju pogodb ali drugih posledičnih dogovorov! Venera vstopi v Ovna 5. aprila. V tem znamenju je v izgonu, ne počuti se dobro. Kljub temu bomo lahko na področju čustev bolj impulzivni, vodila nas bo strast. Mnoge bo vodila tekmovalnost, mnoga osvajanja bodo le zaradi navdušenja in akcije. Tako bo do 29. aprila, ko Venera vstopi v Bika, znamenje, ki mu vlada in kjer se počuti odlično. Mars je še cel april v Ribah. Mars se v tem znamenju ne počuti najbolje, lahko rečemo, da je preveč energičen za nežne in pasivne ribe. Naša energija bo bolj kot ne usmerjena v duhovnost.

Poglejmo še ostale družbene in generacijske planete: Jupiter in Uran sta v Biku, Saturn in Neptun sta v Ribah in Pluton je v Vodnarju.

Nekaj besed o mesecu aprilu in predvidenih dogodkih:

V dneh okrog nastopa Sončnega mrka in tudi potem bo več dogodkov, ki bodo povzročali nemir v obliki prometnih nesreč, lahko tudi potresov in predvsem vremenskih neprilik, ki bodo lahko povzročale težave v takšni ali drugačni obliki. To vse velja na svetovni ravni. Mimogrede, Sončni mrk bo viden v Srednji in Severni Ameriki, Mehiki ter delih Kanade. Dnevi okrog mrka ne bodo lahki. Pri posamezniku bo najbolj vplival na področje hiše, ki jo ima v Ovnu in na nasprotno hišo, ki je v Tehtnici. Mrk običajno v ospredje postavi nekaj, kar je prej neprepoznano ležalo v senci. Tudi dnevi okrog 15. aprila ne bodo ravno lahki, ker se povežeta retrogradni Merkur in Kiron, ki lahko spet izpostavita počutje, ki smo ga začutili okrog Sončnega mrka. Jupiter in Uran bosta v konjunkciji v Biku. To velja za pozitivno, ker pa se v teh dneh zgodi še konjunkcija Venere s Kironom in bo Sonce v kvadratu s Plutonom v Vodnarju, se lahko zgodijo nepričakovani dogodki. V ospredju bodo teme denarja, imetja, okolja in kmetijstva. Na teh področjih se lahko zgodijo novosti, preobrati ali popravki. Če veste, v katero smer se želite razvijati, izkoristite ta čas! Dobre so možnosti za ustvarjalne preboje ali čisto nove začetke, pa tudi za osvoboditev od nečesa, kar vas že nekaj časa omejuje. Zanimivi dnevi bodo tudi v dneh okrog polne lune 24. aprila, ki bodo čustveno zelo intenzivni.

Stella Marya, astrologinja in numerologinja