Sveti les – Palo santo

Palo santoKaj je Palo Santo – Sveti les ?

Palo Santo je drevo, ki raste na obali Južne Amerike. Je v sorodu z bosvelijo, miro in kopalom. Ime Palo Santo je španskega izvora in pomeni Sveti les.

Da je Sveti les res pravi Sveti les, mora iti čez preobrazbo. Drevo raste 40 let. Ko odmre (umreti mora naravne smrti, ne sme se ga sekati, ne sme se lomiti vej,..) mora preteči še 10 let, da je primerno za pridobivanje kadila in eteričnega olja.

Šamani ga že tisočletja uporabljajo za zdravljenje raznih bolezni, čiščenje in odstranjevanje zastale in težke energije in predvsem za odganjanje zlih duhov. Od tod tudi ime Santo- Sveti. Prav tako ga  uporabljajo pri Inkih in drugih domorodnih ljudstvih Andov in Južne Amerike, in sicer kot spiritualni pripomoček za holistično zdraviteljstvo, čiščenje in očiščenje, kot tudi za odganjanje zlih duhov in nesreč.

Sveti les - Palo santoKje lahko uporabljamo Palo Santo:

  • za odganjanje insektov – prekadimo sebe in prostor v katerem se nahajamo;
  • lajša tegobe in pomaga pri hitrejšem okrevanju pri prehladu, gripi, stresu, astmi, glavobolu, tesnobi, vnetjih…
  • dober je za krepitev imunskega sistema; za umirjanje živčnega sistema; za hitrejše okrevanje po bolezni,…
  • še posebej je priporočljiv pri meditaciji in raznih ritualih;
  • za Energijsko čiščenje prostora (doma, v službi, v avtu,…).

Kako ga lahko uporabljamo ?

Da prižgemo Palo Santo palčko uporabimo svečo ali vžigalnik. Palčko Svetega lesa držite pod kotom 45 stopinj, ter usmerite konico navzdol proti plamenu. Pustite, da gori približno 30 sekund do 1 minute. Palčko nato upihnite, da tli. Takrat se iz nje sprosti gost, aromatičen dim.

Z dimom (in namero) očistite svojo energijsko polje – palčko pomikajte okoli svojega telesa. Na tistem delu telesa, kjer začutite, da je potrebno, da se zadržite dalj časa – na tisti točki dalj časa usmerjajte dim Svetega lesa.

S palčko se pomikajte in čistite energije v svojem domu (vsi prostori), delovnem (službenem) prostoru, avtomobilu ali kjerkoli, kjer bi radi očistili energijo. Bogat vonj vam bo podaril občutek miru in notranje jasnosti. Ugotovili boste, da je to tudi čudovita dišava za prostor.

Ko končate, odložite palčko Pala Santa v ognjevarno posodo iz kovine, stekla, keramike ali v lupino morske školjke (če jo imate). Ugasnila se bo sama.

Palo Santo lahko prižgemo večkrat.

Cena: 9 eur/ zavitek

 Teža: 20-25 g, Dolžina cca. 10 cm.

Za nakup nas kontaktirajte preko spodnjega spletnega obrazca: