Egipt – Inicijacijsko potovanje v srčne nauke EGIPČANSKIH ŠOL MISTERIJEV

Čas potovanja:  17.09. do 1.10.2023 (15 dni)

IZIS kliče stare duše na duhovno potovanje v svetišče odprtega srca.

Vsak tempelj, ki ga bomo obiskali je Sveto mesto in je portal do starodavne modrosti, ki lahko tebi, sodobnemu romarju pomaga pri vsakdanjih življenjskih izzivih in bitkah – pa naj je to ljubezen, poslanstvo, denar, zdravje,…

Na potovanju bova Gordana Yra in Andrej izvajala program Inicijacijsko potovanje v srčne nauke EGIPČANSKIH ŠOL MISTERIJEV.

Spoznali bomo egipčanski panteon bogov in boginj – Izis, Oziris, Hor, Sobek, Maat, …

V Sakkari, v katerega tempelj so ljudje v starodavnih časih hodili po blagoslove in izpolnitve želja, bomo aktivirali naše lastne rojstne pravice do obilja. Nahranili bomo svojo Ka (življenjsko silo).

V Abydosu bomo naredili aktivacijo vključenosti v Življenje. Tu je Izis našla Ozirisovo glavo. To je glavni tempelj (dom)  mnogih drugih templjev povezanih z Ozirisom, bogom prenove, vstajenja in podzemlja. Ta tempelj povezujemo z Rožo Življenje (Flower of Life) in prav na tem mestu bomo naredili Inicijacijo Rože Življenja.

Sfingasončev tempelj, obrnjen proti sončnemu vzhodu. Stari Egipčani so ga imenovali »Tisti, ki prinaša življenje.« Tu bomo odklenili lastno »dušno modrost«. S pomočjo Sfinge in Izis bomo aktivirali dostop do dušnega spomina, ki te opominja na znanja, ki jih ves čas poseduješ. To bo utrdilo tvojo pot v življenju in te usmerilo na najučinkovitejši način napredovanja. Tu si doma, tu je tvoj dom, tu je tvoje srce.

Pri Veliki piramidi bomo izvedli aktivacijo Kozmične modrosti.

Tempelj Philae je posvečen boginji Izis. Zgrajen je kot odsev človeškega telesa, pri čemer skrajni del templja predstavlja STOPALA. Ko se premikamo znotraj templja, se premikamo  navzgor po telesu, dokler ne dosežemo najbolj sveto od svetega, GLAVO. To tempeljsko telo  predstavlja človeka kot božansko utelešenje. S pomočjo Izsi bomo prebudili naše fantastično telo  in prejeli inicijacijo »čiste ljubezenske zavesti«.

Obiskali  bomo tempelj za templjem in prejemali blagoslove egipčanskih bogov in boginj.

Obiskali bomo delavnico papirusa, alabastra in parfumerijo.

Z nami bosta angleško govoreči vodnik (domačin) in slovensko govoreči vodnik.

Kjer se bo le dalo bomo večerjali v tipičnih egipčanskih restavracijah.

Ob večerih bomo na ladji ali v hotelu imeli čas za druženje in zabavne dejavnosti.

Potovanje je storitev All incluisive (vse uključeno).

 

PROGRAM POTOVANJA

1.dan               LJUBLJANA-HURGADA

 Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet proti Hurgadi. Po pristanku prevoz do hotela, namestitev, večerja, nočitev.

2.dan               HURGADA- ABIDOS-DANDARA-LUKSOR

Zajtrk in vožnja preko puščave. Postanek za ogled kultnega središča Abidos, kjer je Seti I. zgradil razkošni tempelj v upanju da bo okrepil svoj položaj, če bo svojo dinastijo poistovetil z Ozirisom, stari Egipčani so pa verovali, da se zagrobni svet začenja v gričih zahodno od mesta. Nadaljujemo do Dandare, odkoder so kip boginje Hator, zaščitnice ljubezni, veselja in glasbe vsako leto odpeljali v Edfu, da bi se lahko v božanski zvezi združila s Horusom. Njen tempelj s svojimi zdraviliškimi silami močno privlači romarje z vsega sveta. Popoldanski prihod v Luxor,  ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Ogledali si bomo Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo – bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Nadaljujemo z ogledom Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Namestitev na ladji, večerja, nočitev.

3.dan               LUKSOR-ESNA-EDFU

Po zajtrku vožnja na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Še postanek v delavnici alabastra, nato pa kosilo na ladji in izplutje. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati. V popoldanskih urah bomo prečkali zapornico na Nilu – Esno in v večernih urah prispeli do Edfu-ja. Kosilo, večerja, nočitev.

4.dan               EDFU-KOMOMBO

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev.

5.dan               ASUAN

Zajtrk. Dan namenjen odkrivanje Asuana, ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.
Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Še postanek za ogled Asuanskega visokega jezu, od koder je prelep pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero in Obeliska. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico ter obisk Nubijske vasice, kjer bomo spoznali življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Večerja, nočitev.

6.dan               ASUAN-KAIRO

V zelo zgodnjih jutranjih urah izlet do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzesa II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Prevoz na letališče. Polet v Kairo in preživljanje časa na labirintnem bazarju Khan El Khalili, kjer bomo ob skodelici čaja in šiši opazovali vrvež domačinov. Večerja v tipični egipčanski restavraciji. Namestitev, nočitev.

7.dan               KAIRO

Zajtrk. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in od koder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Nadaljujemo z ogledom Kairskega narodnega muzeja, v katerem se nahajajo mojstrovine starega kraljestva, Hatorinega svetišča in kipov iz novega kraljestva, amarnske galerije, Tutankamonovih zakladov.  Ogled delavnic papirusa in parfumerije. Večerja v tipični egipčanski restavraciji. Povratek v hotel, nočitev.

 8.dan                KAIRO-ALEKSANDRIJA-KAIRO

Po zajtrku vožnja do glavnega morskega pristanišča ob Sredozemskem morju. Mesto je leta 332 pr.n.št. ustanovil Aleksander Veliki in po njem je dobilo ime.Kot rezidenca dinastije Ptolemejev je postalo glavno mesto in si kot središče znanosti pridobilo velik ugled. Potem ko so Aleksandrijo osvojili Rimljani, so spomeniki propadli in šele pod Mohamedom Alijem se je zanjo začelo novo obdobje obnove in razcveta. Aleksandrija je tako danes privlačno in živahno pristaniško mestece. Ogled mesta, katakomb, Pompejevega stebra, amfiteatra ter sprehod ob Quitbayevi trdnjavi, kjer je nekoč stal svetilnik – eno od sedmih čudes sveta. Kosilo v restavraciji. Vožnja v Kairo, nočitev.

9.dan                KAIRO-SAKKARA-KAIRO

Avtobusna vožnja do Sakkare, do njenega severnega dela, kjer se nahaja spominski center kralja Džoserja. Ogled notranjosti stopničaste piramide z mastabo kralja Džoserja, ki je bil do sredine prejšnjega stoletja skrit pod peskom in ga je odkril francoski  arheolog Auguste Mirette. V Serapeumu bi naj bil žrtvovan bik Apis, glasnik Ptaha, Boga Memphisa. Po ogledih povratek v Kairo, večerja, nočitev.

 

10.dan             KAIRO-HURGADA

Po zajtrku vožnja do Hurgade, namestitev, nočitev. Storitev vse vključeno.

11. do 14.dan HURGADA

Storitev vse vključeno.

15.dan HURGADA-LJUBLJANA

Zgoden jutranji prevoz na letališče. Prijava na polet. Pristanek v Ljubljani

 

CENA POTOVANJA:

HOTELSKA KATEGORIZACIJA

8 POTNIKOV

10 POTNIKOV

12 POTNIKOV

14 POTNIKOV

5*

3799€

3499€

3399€

3299€

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 8 prijavljenih potnikov.

STORITVE:

Letalski prevoz Ljubljana-Hurgada-Ljubljana in Asuan-Kairo v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, 14 x nočitev v hotelih izbrane kategorije, lokalni prevozi z turističnim vozilom, vsi obroki in vstopnine (razen vstopnina v piramido v Kairu) kot navedeno dnevno v programu potovanja, čaj in šiša na Khan El Khaliliji, predstava tanoura plesa, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodnik, nezgodno zavarovanje, zavarovanje z asistenco Coris (kritje do 50000 EUR), vstopni vizum, napitnine, organizacija potovanja. Odgovorni organizator: Vard Turizem d.o.o. Celje

 

Prijave: info@notranjasvetloba.com

 

Za vse morebitne informacije nas lahko kontaktirate na: info@notranjasvetloba.com ali

041/603-827 (Gordana Yra Lesjak)

 

 

 

 

Comments are closed.