Astro numerološki vpogled v energije meseca septembra 2021

»Mesec september z vetrom zapleše in prvošolcem laske počeše – malo na levo, malo na desno, malo za šalo, malo pa resno. Deklicam v čopek, dečkom na prečo, sonce jesensko sije za srečo – malo na levo, malo na desno, malo za šalo, malo pa resno.« (Zvezdana Majhen)

Poletje se počasi zaključuje v skladu s številom 9, ki bo vladalo mesecu septembru. Hitro, prehitro je minilo. In tako kot pravi pesmica, prihajajo dnevi, ki nam nalagajo nove obveznosti, malo za šalo, malo pa resno, ko se spet začne nov ciklus tako v službah, v šolah, na fakultetah … In po čem bo še značilen mesec september? Po jesenskem enakonočju (ekvinokcij), ki simbolizira enakost dneva in noči, s tem da bodo odslej dnevi krajši od noči, torej 22. septembra nastopi prvi jesenski dan.

Iz numerološkega vidika bo mesec september pod vibracijami števil 9 in 5. Za število 9 je značilno, da predvsem rado zaključuje zadeve, mi se pa ravno v tem mesecu spet prebujamo in zaživimo na področjih na katerih tudi sicer največ delujemo. Pod okriljem te številke nismo ravno pripravljeni na nekaj novega, pa vendarle s pomočjo spodbude števila 5, ki se rado giba in je aktivno ter ljubi spremembe, se vibracije števila 9 nekoliko ublažijo.

Iz astrološkega vidika bo mesec september večji del meseca pod vibracijami Merkurja. To je planet komunikacije, pisanja, govora, intelektualnega dela, novinarstva, obveščanja in tako dalje. Je zgovoren planet, ki nam predlaga, da poskušamo čim več stvari rešiti s komunikacijo in sodelovanjem. Merkur 28. septembra začne retrogradno potovanje, ki ga zaključi 19. oktobra. Kaj pomeni, ko se Merkur obrne retrogradno smo že večkrat zapisali, pa na kratko spomnimo: V tem času je otežena komunikacija, več se motimo, sploh če delamo s številkami, radi pozabljamo, v prometu prihaja do več zastojev in nezgod. Dogovori, sklenjeni v tem času radi propadejo, pogodbe se razderejo in podobno. Zato, če je možno vse preložimo na čas, ko bo Merkur spet direkten.

V mesec september vstopimo z upadajočo Luno v znamenju Raka. To je četrta lunina faza, je bolj kot ne pasivna faza Lune, zato te dni naredimo neko vrsto revizije, razmislimo o napakah, o dejanjih, ki smo jih storili v predhodnem obdobju ter razmislimo, ali jih lahko v prihajajočem obdobju popravimo in kako bomo ravnali v naprej. To so tudi bolj umirjeni dnevi, namenjeni počitku, razmišljanjem in meditaciji. Kar se tiče našega fizičnega počutja, je to čas, ko si želimo bolj kot ne počivati, telo se želi očistiti in odpočiti, zato dva dni pred Mlajem jemo čim manj in pijemo dovolj tekočine, ki očistijo naše telo, črevesje in kri. Privoščimo si več kot običajno sezonsko sadje n. pr. lubenice, breskve in marelice. Luna upada vse do 7. septembra, ko v zgodnjih jutranjih urah nastopi prazna luna ali Mlaj v Devici. Luna začne rasti, smo v prvi lunini fazi. V naravi se sedaj vzpostavi ravnotežje med pozitivnimi in negativnimi silnicami, ki ga začutimo kot notranji mir in ubranost. To je idealen čas za ureditev odnosov, kakršnih koli že. Spet zaživimo z mnogimi novimi idejami in načrti. V tem času ni varno hujšati, saj telo potrebuje zadostno količino hranljivih snovi. 13. septembra nastopi prvi lunin krajec v Strelcu. Luna še naprej raste in prihajamo v drugo fazo, tej fazi pravimo kolerična. Bolj smo dejavni, zdi se nam, da moramo vse tisto kar nismo dokončali ali postorili, sedaj zaključiti. V dneh pred nastopom polne lune ali Ščipa 21. septembra, se priporoča uživanje lažjih jedi, jesti moramo manj kot prej, saj telo energijo sedaj raje oddaja, kot da bi jo sprejemalo.

Poglejmo še ostale planete oziroma nebesna telesa: Sonce 22. septembra vstopi v Tehtnico, na ta dan nastopi tudi prvi jesenski dan. Sonce je v znamenju Tehtnice na dnu ali povedano drugače, njegova moč je šibka. Ne počuti se dobro in nima moči za delovanje. Venera, ki je vladarica Tehtnice 10. septembra zamenja znamenje in vstopi v Škorpijona. V tem znamenju je v izgonu, počuti se zelo slabo, nima moči za delovanje, nase prevzame lastnosti znamenja v katerem se nahaja, a ne more delovati v skladu s svojo najboljšo naravo. Če smo v odnosih predvsem partnerskih, ko je bila Venera v Tehtnici skrbeli, da se ti odnosi uredijo in dobijo ravnotežje, lahko v času Venere v Škorpijonu postanemo posesivni in še bolj kot običajno navezani na partnerja. Mars 15. septembra preide v znamenje Tehtnice, kjer je v izgonu.

Jupiter in Saturn potujeta retrogradno v Vodnarju. Uran se je v avgustu obrnil retrogradno v Biku, kjer je na dnu. Neptun potuje retrogradno, nahaja se v svojem domu v znamenju Ribi in Pluton potuje retrogradno v znamenju Kozoroga.

 

Stella Marya, astrologinja in numerologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.