Astro numerološki vpogled v energije meseca oktobra 2020

Mesec oktober je z numerološkega vidika pod vibracijami števila 14. Število 14 nam daje hitrost tako v razmišljanju kot v akciji in športu. Kombinacija števil 1 in 4 je ena od najboljših za služenje denarja. Ni pa uspešno pri špekulativnih poslih, zato se raje distancirajmo od takih zgodb. V ozadju sta še števili 10 in 4, ki govorita, da dejansko šele ta mesec začenjamo spet delati, tako kot se pričakuje, v septembru smo še vedno nekako delali na počasi in iskali »luknje«, zdaj pa bo treba prav zares začeti. Delo, disciplina in osredotočenost nas običajno pripeljejo do rezultatov in do tistega, kar si želimo, ob tem pa se vseeno še lahko kaj »sfiži« in ne uspe vse tako kot si želimo. Zato lahko računamo tudi na kakšen padec in potem spet na vzpon, ki nas dejansko pelje do tja, kamor si želimo.

Iz astrološkega vidika bomo večji del meseca pod vladavino Venere, ki nas spodbuja v ljubezni, nas plemeniti z umetniškimi darovi in smo lahko na področju umetniškega ustvarjanja zelo uspešni. Leto 2020 je pod vladavino Lune, ki nas čustveno vodi na področjih našega delovanja. Umetniki boste ta mesec zelo čustveno in ustvarjalno vpeti v svoje delo in lahko ustvarite čudovit izdelek v obliki slike, fotografije, določenih predmetov, napišete čudovito zgodbo iz vsakdanjega življenja in še veliko možnosti je.

V novi mesec vstopimo z rastočo Luno v znamenju Ovna in že isti večer nastopi polna luna ali Ščip. Kakšen dan pred nastopom polne lune bomo bolj kot ne, nemirni in napeti, zato bodimo pozorni v prometu. Po nastopu Ščipa Luna začne upadati in potuje do zadnjega krajca. Tej fazi pravimo tudi »melanholična«. Ko Luna upada se življenje počasi normalizira, umirjamo se in ugotavljamo, da smo bili pred polno Luno morda preveč nestrpni in zahtevni. Torej, to je čas umirjenega dela in rutinskih opravil ter nadaljevanja in zaključevanja del, pričetih v obdobju Lunine rasti. Zadnji lunin krajec nastopi 10. oktobra ob 2:39 v znamenju Raka, prazna Luna ali Mlaj 16. oktobra v znamenju Tehtnice, prvi lunin krajec 23. oktobra v znamenju Vodnarja in prav na zadnji dan tega meseca spet nastopi polna Luna ali Ščip v znamenju Bika.

Poglejmo še ostale planete in nebesna telesa: 23. oktobra Sonce vstopi v znamenje Škorpijona, kar pomeni, da nam bosta vladala Pluton in Mars. Planeta regeneracije in akcije, pa vendar ne pozabimo, da je Mars retrograden in nima tiste prave moči kot običajno, pa vendarle. Venera 2. oktobra vstopi v znamenje Device, kjer bo do 28. oktobra, ko vstopi v znamenje Tehtnice. V dneh, ko je Venera v znamenju Device, lahko postanemo nekoliko bolj kritični do svojega partnerja in do poslovnih partnerjev, ko vstopi v znamenje Tehtnice, pa poskušamo naše prejšnje ravnanje popraviti oziroma omehčati. Merkur je že od konca septembra v znamenju Škorpijona in bo v tem znamenju še cel mesec, in sicer zato, ker se bo od 14. oktobra pa vse do 3. novembra gibal retrogradno. 28. oktobra pride nazaj v znamenje Tehtnice, kjer bo do konca meseca. O retrogradnem Merkurju sem že večkrat pisala in sicer prinaša določene nevšečnosti. Merkur upravlja s pisanjem, govorom, z mislimi, komunikacijo, prenosi, transportom, trgovino, posredništvom, intelektualnim delom, pošto, telefoni, računalniki, z mediji in na vseh teh področjih v času, ko je retrograden, lahko prihaja do težav. V tem času raje ne kupujte ničesar dražjega kot je recimo avto, računalnik in podobno. Raje počakajte, da se obrne direktno (3. 11.) in takrat opravite takšne večje in dražje nakupe. Je pa to dober čas za revizijo, inventuro, za ponavljanje in popravljanje ter obnavljanje projektov in podobno. Mars še vedno potuje cel mesec retrogradno, prinaša določene omejitve, o katerih sem pisala že septembra. Dobro jih je upoštevati, še najbolj pa se bo poznalo njegovo retrogradno gibanje tako, da bomo začutili, da nam zmanjkuje moči, da nismo tako energični in aktivni kot takrat ko potuje direktno. Venera vstopi 28. oktobra v znamenje Tehtnice, v katerem se počuti zelo dobro, kajti tam je njen dom in da največ sebe. Posvečamo se odnosom partnerskim, prijateljskim, službenim. Poglejmo še družbene in generacijske planete: Saturn se od konca meseca septembra giblje direktno in sicer v znamenju Kozoroga, kjer je doma in se počuti dobro. Jupiter potuje direktno v znamenju Kozoroga, v tem znamenju je njegovo dno, verjetno komaj čaka, da bo zamenjal znamenje, Uran se še do konca leta giblje retrogradno v znamenju Bika, Neptun je tudi še cel mesec retrograden in Pluton se 4. oktobra obrne direktno v znamenju Kozoroga.

Misel za mesec oktober: “Jesen je druga pomlad, in vsak list je cvetlica.” Albert Camus

Viva Marya, astrologinja, numerologinja in grafologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.