Astro numerološki vpogled v energije meseca maja 2024

Vas je presenetilo vreme konec meseca aprila? Verjetno niti ne. Ob zimi, ki to ni bila, smo kaj takega lahko pričakovali; sneg, veter, kar nekaj nižje temperature in podobno. Vstopamo v nov mesec – maj ali veliki traven v upanju, da bo končno nastopila pomlad v vsej svoji lepoti. Iz numerološkega vidika bo mesec maj pod vibracijami števil 5 in 4 ter pod okriljem števila 8, ki je število leta 2024. Število 5 spodbuja aktivnost, gibanje, vedoželjnost, potovanja, rado ima spremembe, je pa tudi nestanovitno in impulzivno, ljubi svobodo. Število 4 pa je vse tisto, kar ni število 5. Rado ima red, organiziranost, to je delavno število, redoljubnost mu je na prvem mestu, hkrati tudi praktičnost in rutina. Ti dve števili nista v sozvočju in se nimata rada, pa ne glede na medsebojno ne/združljivost si bosta pomagala. Nekateri bodo vzeli vse od števila 5, drugi od števila 4 ali pa kombinacijo obeh števil. Število 5 lahko pomaga 4, da se bolj odpre in sprosti svojo togost, število 4 pa lahko pomaga 5, da v določenih trenutkih deluje bolj odločno. S pomočjo števila 8 obe števili uresničujeta svoje želje oziroma delata na uresničitvi le-teh. Rojenim na dan 5 v mesecu ali z življenjsko potjo s tem številom v letu števila 8, se odpirajo možnosti za rešitev problemov na materialnem področju. Lahko bodo vrnili dolgove, se finančno stabilizirali in doživeli neko vrsto razbremenitev. To leto izkoristite za načrtovanje dejavnosti v prihodnjem obdobju!

Iz astrološkega vidika bomo v maju pod vibracijami Merkurja, planeta komunikacije in veselja. Že sam začetek meseca bo dober iz vidika dela prostih dni. Pa spomnimo, kaj praznujemo na ta dan. 1. maj je mednarodni praznik delavstva, ki ga vsako leto praznujejo v večini držav sveta. Izvorno je spomin na krvave demonstracije v ameriškem Chicagu, pa tudi največje praznovanje socialnih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja. (Zanimivo, v ZDA ne praznujejo). V maj vstopimo z Luno v Vodnarju in zadnjim luninim krajcem, ki nastopi ob 13:27. Dopoldne bomo zaradi nekaterih aspektov Lune z drugimi planeti nekoliko manj razpoloženi, popoldne pa se to nerazpoloženje spremeni v bolj vesele in prijetne energije. In tako potujemo z Luno naprej do 8. 5., ko nastopi prazna luna ali Mlaj v Biku. V dneh pred nastopom mlaja se umirjamo, delujemo počasneje, vzemimo si čas za premislek in si odpočijmo. Tega dne bodo tudi čez cel dan energije, ki nas peljejo k umiritvi in počasnejšemu delovanju. To bo prijeten dan. Nadaljujemo potovanje z Luno do 15. 5., ko  nastopi prvi krajec v Levu. In tako pridemo do 23. 5., ko nastopi polna luna ali Ščip v Strelcu ob 15:52.

Poglejmo še ostale planete oziroma nebesna telesa: Sonce zamenja znamenje in 20. 5. vstopi v Dvojčka. Sonce v Dvojčkih prinaša razigranost, veselje, igrivost, druženja, spodbujanje in širjenje znanja in podobno. Venera je v Biku, kjer je doma in se počuti odlično. V Biku bo do 23. 5., ko preide v Dvojčka. Delovali bomo bolj odprto in živahno zlasti na področju komunikacije, spodbuja sodelovanje in dogovarjanje. Merkur je do 15. 5. še v Ovnu in istega dne ob 19:04 vstopi v Bika. Upočasnimo se, naše odločitve bodo bolj premišljene. Bolj bomo potrpežljivi, naši miselni procesi bodo počasnejši. Mars bo še cel mesec v svojem domu v Ovnu.

Družabni in generacijski planeti: Jupiter je še do 26. 5. v Biku, ko prestopi v Dvojčka. V Dvojčkih je Jupiter v izgonu, kar pomeni, da ne more  delovati v takem obsegu kot sicer. Bolj bomo odprti in optimistični. Spodbujal bo izmenjavanje idej, intelektualno raziskovanje, prilagodljivost, timsko delo. Saturn in Neptun sta v Ribah, Uran je v Biku, Pluton je v Vodnarju in od 2. 5. do srede oktobra bo retrograden. Skrbi nam lahko povzročajo vremenske skrajnosti, razne oblike nasilja in spremembe trendov na finančnih trgih.

Kot kaže, bo mesec maj nekoliko bolj sproščen. Nekaj opozorila pa velja omeniti, ko bo Pluton postal retrograden od 2. 5. pa vse do sredine oktobra, pazite na svoje finance. Okrog 8. 5. ob mladi luni v Biku bodo pri marsikom vstopile v ospredje materialne potrebe. V sredini meseca nas bodo določeni planeti vabili k preizkušanju novih pristopov na delovnem in ustvarjalnem področju.

Stella Marya, astrologinja in numerologinja