Astro numerološki vpogled v energije meseca junija 2024

Trkamo na vrata poletja, ki se nikakor ne odprejo. Mogoče se bodo le odprla v juniju ali rožniku, ko nastopi 20. junija ob 22:52 prvi poletni dan ali solsticij. Pa pustimo vremenu, da gre svojo pot. Mesec junij bo pod vibracijami števil 6 in 5. Zanimiva kombinacija števil, ki se zelo dobro ujemata. Mogoče imata le nekoliko drugačen pogled na okolico. Število 6 velja za velikodušno število, zlasti takrat, ko mu gre dobro, rado ima dom in družino, ceni pravo prijateljstvo, zna se prilagajati, veliko mu pomeni ravnotežje na čustvenem področju. Število 5 je bolj aktivno število, vedoželjno, dinamično, rado potuje, se prilagaja in hrepeni po drugačnosti in svobodi. Rojenim na dan 6 v mesecu ali z življenjsko potjo s tem številom v letu števila 8, se nakazuje lahkotno reševanje finančnih težav. Bolj kot ne bodo umirjeni in sproščeni, zato naj poskušajo izkoristiti ta čas za načrtovanje prihodnjih aktivnosti.

Iz astrološkega vidika bo mesec junij večji del pod vibracijami Merkurja, ki je vedoželjen planet, veliko stvari ga zanima, rad komunicira tako pisno kot ustno. Torej druženje, pogovarjanje, ustvarjanje komunikacijskih poti je njegov način, ki na koncu pripelje do skupnega cilja ali rešitve. Kako posameznik čuti energije Merkurja je odvisno od tega kako ga ima postavljenega v rojstni astrološki karti, v kateri hiši se nahaja, v katerem znamenju in kakšne povezav tvori. Prav gotovo pa ga močno postavljen Merkur ne pusti pri miru, sili ga v vedno nove interese in aktivnosti. V mesec junij vstopimo na soboto z upadajočo luno v Ribah, čeprav že v zgodnjih jutranjih urah preide v Ovna. Prazna luna ali mlaj nastopi 6. junija ob 14:37 v Dvojčkih in nadaljuje svoje potovanje, da 14. junija nastopi prvi krajec v Devici ter 22. junija polna luna ali ščip v Kozorogu ob 03:07.

Ostali planeti oziroma nebesna telesa: Sonce zamenja znamenje in 20. junija ob 22:50 vstopi v Raka. Merkur vstopi v Dvojčka 3. junija, torej bo v svojem domu, kjer se počuti najbolje. Bolj bomo komunikativni, lažje se bomo učili za izpite ali kakšne druge nove stvari. Mars 9. junija vstopi v Bika. V tem znamenju je v izgonu. Z vplivom Marsa v Biku nas bo vodila potreba po stabilnosti in varnosti. Venera in Merkur vstopita 17. junija v Raka. V ospredju bodo družina, dom, skrb za najbližje. Večinoma se bomo v mislih pa tudi v besedah vračali v preteklost, poskušali osvetliti neki trenutek, ki nam je ostal v spominu in ga razjasniti. Skratka, to bo precej čustveno obdobje. Jupiter je v Dvojčku, Saturn in Neptun sta direktna v Ribah, ob tem naj opozorim, da Saturn preide v retrogradno fazo, in sicer 29. junija. Retrograden bo kar do sredine novembra. Uran je direkten v Biku, Pluton je retrograden v Vodnarju.

Na kratko o planetarnih vplivih v juniju:

V znamenju Dvojčka smo, kar označuje kakovost tega meseca. Naše razpoloženje bo bolj sproščeno, kot je bilo v prejšnjem mesecu in tudi v mesecu, ki sledi. Dovolili si bomo širiti obzorja, se učiti, podučiti in ustvarjati. Pletemo nitke novih poznanstev, hkrati pa se pogovarjajmo s prijatelji, ponudimo jim podporo, v primeru, da jo potrebujejo. V prvem tednu junija bomo tudi zelo uspešni pri reševanju bolj zahtevnih nalog. Naslednji teden energije ne bodo tako živahne in optimistične, če bomo zadržali pozornost na prvem tednu, pa lahko tako razpoloženje nekoliko podaljšamo. Zaradi razno raznih planetarnih vplivov in aspektov, bo v zraku čutiti napetost. V zadnji tretjini meseca pa nekaj planetov zamenja znamenje, ki vstopijo v Raka, kar pomeni, da komunikativnemu Dvojčku sledi čustveni Rak, ki je vodno znamenje in nas popelje v stik z globinami našega življenja. V tem času bo pomembno, da si dovolimo izraziti čustva in jih deliti z ljudmi, ki jim zaupamo.

Stella Marya, astrologinja in numerologinja