Astro numerološki vpogled v energije meseca julija 2024

V mesecu juliju smo, ki bo z numerološkega vidika pod vibracijami števil 7 in 6. Mnogi med nami bodo razmišljali o spremembah, o novostih, o nečem drugačnem, kar vse je lahko povezano z družino, partnerjem, otroki ali samostojno. Želja bo, da mogoče nekoliko drugače doživite svoj dopust, da si privoščite več, da delujete drugače kot običajno. Pod vibracijami števila 7 nas bodo vodila intuicija, opazovanje, odmaknjenost, odvisnost, hkrati pa tudi želja po neodvisnosti in samostojnem delovanju. Najbolj prav se vam bo zdelo, da sami določite, kako in kaj, drugi pa vam sledijo. Na vašo žalost ali dobro, pa ne gre vedno tako. Število 6 nas bo vabilo, da se več posvečamo domu in družini ter vse, kar počnemo, počnimo z njimi. Rojeni na dan 7 v katerem koli mesecu leta ali z življenjsko potjo 7 bodo v letu 8 prišli v nekoliko mirnejše obdobje, v katerem se bodo počutili bolj sproščeno in umirjeno. Sposobni bodo uresničiti določene posle, ki jim lahko pomagajo, da se rešijo finančnih skrbi. Ne pričakujte materialnega dobička, bodite bolj skromni, rešite se dolgov, če ne bo šlo, pa ne boste z njimi več tako obremenjeni.

Iz astrološkega vidika bomo v mesecu juliju večji del meseca pod vibracijami Lune. Le nekaj dni, in sicer od 22. julija Sonca. V julij vstopimo na dan ponedeljek z upadajočo luno v Biku. 6. julija ob 00:57 nastopi prazna luna ali Mlaj v Raku. Kakšen dan prej, preden nastopi prazna luna in na ta dan, je dober čas za razstrupljanje telesa. Ta dan bi znal biti prijeten, vabi nas k umiritvi in osredotočenosti na dom in družino. Potujemo dalje do 14. julija, ko nastopi prvi krajec ob 00:48 v Tehtnici. Preden nastopi prvi krajec in v dneh po nastopu, ko potujemo proti polni luni, bo vse, kar bomo dodajali telesu, podvojeno, rane in poškodbe pa se bodo celile počasneje. V dneh pred nastopom polne lune ali Ščipa, ki nastopi 21. julija ob 12:16 v Kozorogu, smo bolj razdražljivi in občutljivi. 28. julija ob 04:51 nastopi zadnji krajec v Biku. V dneh od nastopa polne lune do zadnjega krajca, večina stvari, ki se jih lotimo v tem času, nam bo šla veliko bolje od rok, tudi hujšanje bo uspešnejše.

Poglejmo še gibanje ostalih planetov in nebesnih teles: Sonce je v Raku, najbolj veselo pa bo postalo 22. julija, ko vstopi v svoj dom in v svoje znamenje Leva. Tam razpre krila in pokaže vso svojo lepoto. Grelo nas bo, razprlo bo oblake in nas objelo s svojo toplino. S pomočjo Venere, ki bo v Levu od 11. julija, mu bo šlo vse skupaj lažje od rok, zlasti takrat, ko bomo dramatizirali in želeli prikazati vse tako dramatično in težko. Pomagala nam bo pri igranju, pa tudi ustvarjanju in odpiranju ustvarjalnosti na raznih področjih, pač na tistem, ki posamezniku največ pomeni. Nekaterim se bodo dogajale ljubezenske zgodbe, mnoge med njimi bodo imele možnost za obstoj. Merkur je direkten in vstopi v Leva že kar na začetku meseca, in sicer 2. julija. V tem znamenju je v padu, zato se težje izrazimo. Bolj bomo osredotočeni sami nase, izražali se bomo dramatično, zlasti takrat, ko bomo želeli kaj povedati, zato da izpade vse bolj močno. V levu bo do 26. julija, ko vstopi v Devico v svoj dom. Tam bo zanj čisto druga zgodba, umiri se in skuša izraziti vse svoje talente, zlasti na področju komunikacije, pisanja, ustvarjanja. Mars vstopi v Dvojčka 20. julija. Tukaj ni ravno njegov teren, čeprav bomo čutili močno energijo uma in dejanj. Na »jeziku« bomo včasih prehitri, zdelo se nam bo, da to kar imamo na umu moramo čim prej spraviti iz sebe, kar lahko včasih privede do besed, ki jih morda niti nismo želeli izreči. Jupiter je v Dvojčku, Saturn in Neptun sta v Ribah, s tem, da je Saturn retrograden, Neptun pa 2. julija preide v retrogradno fazo. Uran je direkten v Biku, Pluton je retrograden v Vodnarju.

 

Stella Marya, astrologinja in numerologinja