Astro numerološki vpogled v energije meseca julija 2022

Mesec julij ali mali srpan bo pod vibracijami števil 4 in 7. Po energiji nasprotujoči si števili. Štejemo ju med malefike, njune energije so precej različne. Število 4 ima rado red, delavnost, razvoj, organizacijo, stabilnost, včasih jo prevevajo strahovi, je bolj pesimistično število. Število 7 pa je odprto, uživa v spremembah in novostih, v njem vseskozi tli želja po neodvisnosti in samostojnem delovanju. To je razumsko število, ki zna v določenih situacijah uporabljati tudi intuicijo. Pa kljub vsemu se po numeroloških okvirjih ti dve števili dobro oziroma celo odlično ujemata. Drug drugemu pri svojem delovanju kvečjemu lahko le pomagata. 4 vpliva na 7 tako, da se le-ta včasih ustavi in premisli, ali je korak, ki ga namerava storiti pravi ali naj raje nekoliko počaka in premisli. 7 pa 4 predlaga naj včasih opusti svoja stroga merila in se sprosti. Skratka, 4 – 7 nakazuje na boj med tradicijo in spremembami, novostmi, s pomočjo števila 6 na letni ravni, pa lahko najdemo rešitve z dogovarjanjem in sodelovanjem ter z zavedanjem, da smo vsi na istem čolnu.

Iz astrološkega vidika bo julij večji del meseca pod vibracijami Lune, ki je vladarica znamenja Raka. Luna upravlja z našim razpoloženjem in potrebami, ki se premikajo in spreminjajo kot njene mene. V astrologiji predstavlja našo čustveno naravo in način doživljanja sveta na notranji, subjektivni ravni. Povezana je z občutki in čustvi, pa tudi s telesom, kjer naj bi bila čustva shranjena. Včasih ta shranjena čustva vplivajo na telesno zdravje in telesni simptomi pogosto nakazujejo na nerazrešeno ali neizraženo čustveno bolečino. Kako posameznik čuti energije Lune je odvisno od tega kako jo ima postavljeno v rojstni astrološki karti, v kateri hiši se nahaja, v katerem znamenju in kakšne aspekte tvori. Prav gotovo je Luna v vodnem znamenju (Rak, Ribi in Škorpijon) najbolj občutljiva Luna.

Torej, v junij vstopimo rastočo Luno v Levu. Nahaja se v svoji 1. fazi: od mlaja do prvega krajca. Luna dovrši konjunkcijo s Soncem, tej fazi pravimo tudi sangvinična. Povečana bo naša ustvarjalnost, želja po druženju in udeležbi na zabavah, pa tudi več bo ukazovalnosti in domišljavosti. Luna počasi raste in 7. julija nastopi prvi lunin krajec v Tehtnici. Na preizkušnji bosta potrpežljivost in prilagodljivost. To bo dober dan za ples, ukvarjanje z umetnostjo in modo. Še zlasti prijeten dan za Tehtnice, Vodnarje, Strelce, Dvojčke in Leve. 13. julija nastopi polna luna ali ščip v Kozorogu, na splošno malo bolj nelagodno počutje, zlasti za Kozoroge in Rake. 20. julija nastopi zadnji lunin krajec v Ovnu. Poslovno bo to za marsikaterega podjetnika dokaj uspešen dan, sploh če imate stike s tujino, z uvajanjem določenih novosti pri poslovanju in podobno. Popoldne pa postajamo bolj nestrpni in nemirni. Nekoliko slabše se bodo počutili Ovni, Tehtnice, Raki in Kozorogi. 28. julija nastopi prazna luna ali mlaj v Levu. Čutiti bo več nemira in živčnosti.

Poglejmo še ostale planete oziroma nebesna telesa: Sonce bo vse do 22. julija do 22:06 v Raku, potem pa vstopi v Leva. Torej bo v znamenju, ki mu vlada in kjer se počuti odlično. V začetnih dneh meseca pa nekaj planetov zamenja znamenje in sicer 5. julija Mars vstopi v Bika. V tem znamenju je v izgonu torej precej bolj bo šibak kot takrat, ko je bil v svojem znamenju. Delovali bomo počasneje in vztrajali na dokončanju tistega, kar bomo začeli. Istega dne zamenja znamenje tudi Merkur, ki vstopi v znamenje Raka. V svojih mislih bomo bolj kot ne obrnjeni navznoter; razmišljali bomo o družini, domu, preteklosti in svojih koreninah. Venera 18. julija vstopi v znamenje Raka, kar še dodatno okrepi naše razmišljanje o družini, partnerju, otrocih, starših. Iščemo več varnosti in podpore, zato želimo čim več časa preživeti z našimi najbližjimi.

Poglejmo še dva družbena planeta: Jupiter se nahaja v Ovnu. To je planet »sreče«, ki pride takrat, ko delamo dobro zase in za druge. V času njegovega potovanja v Ovnu do oktobra lahko marsikaj realiziramo, podpiral bo naše ideje, cilje in sanje. Saturn potuje retrogradno v znamenju Vodnarja, kjer se počuti odlično. Prinaša lahko določene nevšečnosti, predvsem na področju politike, pravosodja, gospodarstva, gradbeništva v obliki ovir ali počasnega napredovanja. In še delovanje treh generacijskih planetov: Uran potuje direktno v Biku, kjer je na dnu, tukaj se ne počuti dobro, ker se ne more izraziti v vsej svoji veličini. Neptun potuje retrogradno v znamenju Ribi, je v svojem domu, kjer se načeloma počuti odlično, mogoče v času retrogradnosti nekoliko manj odlično pa vseeno in Pluton, ki ravno tako potuje retrogradno v Kozorogu.

Stella Marya, astrologinja in numerologinja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.