Astro numerološki vpogled v energije meseca februarja 2024

Ko to pišem sneži, pravljično lepo je. Sicer sem hrepenela po snegu med božičnimi in novoletnimi prazniki, pa se žal ni izšlo. Šele v drugi polovici meseca januarja nas je obiskal. Tudi to je v redu. Mesec februar prinaša že nekaj več svetlobe, dnevi so vse daljši. Sicer pa bo februar z numerološkega vidika pod vibracijami števil 2 in 1. Število 2 predstavlja usodo človeka in ustvarja zelo dobre možnosti, a tudi dovzetnosti za negativno. To je prijazno število, ki poseduje močno željo po druženju in združevanju, deluje podrejeno. Pa vseeno nas velikokrat lahko preseneti z nepričakovanimi izbruhi, veselja, jeze, žalosti, kar koli že. Ne pozabimo, da smo v številu 8 na letni ravni, ki ima od vseh števil največjo moč. Število 2 se v letu 8 počuti dokaj sproščeno. Tisti, ki ste rojeni na dan 2. v mesecu ali imate življenjsko pot 2, delajte na tem, da boste v tem letu čim bolj mirni in ne trošite se preveč. Naslednje leto vstopate v obdobje zaključevanja ciklusa in sprememb. Priporoča se, da z denarjem ravnate čim bolj racionalno. Število 1 je močno in ambiciozno število, ima veliko notranje moči, neverjetno voljo, vztrajnost in sposobnost. Za rojene na 1. dan v mesecu ali z življenjsko potjo 1 nekako velja, da naj se v tem letu pripravijo in organizirajo tako, da bo minilo brez velikih resnejših posegov. Izogibajte se vseh poslov, ki zahtevajo večja vlaganja. Število 2 in 1 se odlično ujemata, se podpirata in si pomagata, ko jima ni ravno postlano z rožicami.

Iz astrološkega vidika bo februar pod vibracijami planetov Urana in Saturna. Dve zelo različni energiji. V februar vstopimo z upadajočo Luno v Tehtnici. Za nekoga ta dan ne bo ravno prijeten, ker se bo soočal s težavami v partnerskem odnosu. Dobra komunikacija, prijaznost in iskrenost lahko padejo na plodna tla. Že kakšen dan kasneje nastopi zadnji lunin krajec v Škorpijonu. Luna še naprej upada in 9. februarja nastopi prazna luna ali Mlaj. Bolj napet dan bo za Vodnarje, Tehtnice, Dvojčke, Strelce in Ovne. Luna raste in 16. februarja nastopi prvi lunin krajec v Biku ter 24. februarja polna luna ali Ščip v Devici. Sonce 19. februarja vstopi v Ribi. Merkur vstopi v Vodnarja 5. februarja. Bolj odprtega duha in dojemljivega uma bomo. V Vodnarju Merkur lahko izpostavi svoje pozitivne lastnosti. Razmišljamo bolj dinamično in razgibano, naša intuicija postaja prodornejša. To bo dober čas za učenje, izobraževanje, za organiziranje seminarjev, tečajev in podobno. Izkoristimo ta čas do 23. februarja, ko Merkur vstopi v Ribi. V tem znamenju se ne počuti dobro, ker je v izgonu in ne more izraziti svoje lastnosti v polni meri. Prinaša drugačne energije, sicer pa  bo naša intuicija močna, domišljija ravno tako, zato bo to obdobje dobro za umetniško izražanje. Z druge strani pa se težje lotevamo nalog, umsko nismo več tako osredotočeni in vse dojemamo bolj čustveno. Mars 13. februarja vstopi v Vodnarja. Povečuje se naša individualnost. V tem znamenju je Mars na neki način upornik, težko sprejema pravila drugih, želi marsikaj poskušati in rešiti na svoj način. In včasih zna to biti zelo v redu. Kmalu za Marsom natančneje 16. februarja pa še Venera vstopi v Vodnarja. Venera v tem znamenju hrepeni po več svobode, še manj pa je pripravljena na zelo, zelo resno zvezo. Zato, če v tem času spoznate kakšno osebo, za katero ste prepričani, da je za vas prava, ne hitite z naslednjimi koraki, dajte času čas.

Poglejmo še družbene in generacijske planete: Jupiter je direkten v znamenju Bika, v istem znamenju je tudi Uran. Saturn je direkten v Ribah, v istem znamenju je tudi Neptun. Pluton je direkten v Vodnarju.

V mesecu februarju se lahko zgodijo neki nepričakovani ali recimo presenetljivi dogodki, ki lahko že nakazujejo dogodke v letih, ki sledijo in na katere bo večinoma vplival prestop Plutona v znamenje Vodnarja. Pluton bo v februarju tvoril dobre ali slabe povezave z Merkurjem, Marsom in Venero. Nekateri dogodki na globalni ravni lahko prinesejo začudenja, tudi razburjenja, vse bo pa nekako povezano s politiko, ki ima povsod svoje lovke ter nas tako in tako preveč razburja. Nekatera odprta vprašanja in odgovori nanje, ne bodo ravno prijetni, ampak na tem tako in tako nekateri vztrajno gradijo svoj vzpon. Ljudje pa žal takim besedam ali dogodkom, ki znajo biti zelo žaljivi ali neprijetni, nasedamo. Žal. Vse več informacij se začne razkrivati, hkrati pa moramo biti pozorni, kdo jih piše, kajti med njimi bo veliko izkrivljenih, pa tudi izmišljenih. Povezani so lahko z umetno inteligenco ter nasploh z informacijsko tehnologijo, mediji pa tudi drugimi dogodki po svetu in pri nas. Planeti bodo tvorili spodbudne in manj spodbudne povezave, kar vse bo vplivalo tudi na razne dogodke kot tudi na naše razpoloženje in dojemljivost za resnične in manj resnične informacije. Ne bomo vsi enako reagirali na prihajajoče dogodke, kar je odvisno tudi od naše rojstne karte in povezav v njej, nekateri poskušajo razumeti, drugi se prilagodijo in že podvzemajo korake za mogoče nekoliko drugačno prihodnost. Napeto bo zlasti okrog 9. februarja, ko bo mlaj ali prazna luna, ki prinaša precej nervoze. Začenja se tudi nov cikel odnosov, zdaj bo pravi čas za razjasnitev naših potreb v obstoječem partnerstvu. Zdaj bodo tudi plodni dnevi za ustvarjanje, ki nekaterim lahko prinese zelo dobre rezultate in uspehe.

 

Stella Marya, astrologinja in numerologinja

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.